Nieuwe teams

Nieuwe teams

U heeft een doel. En u heeft mensen nodig om dat doel te bereiken. Er moet een team komen.
-stop- Vanaf dit punt gaat het vaak mis…

Er moet een team komen. De selectie van teamleden is het cruciale gedeelte van de start van een nieuw project. Mensen zijn geneigd gelijkgestemden om zich heen te verzamelen. Mensen met wie het klikt en die op hetzelfde niveau functioneren. Dat lijkt een plezierige basis voor samenwerking. Toch blijkt in de praktijk dat je daar de top niet mee haalt.

Erkennen wat je kracht is en daarmee ook wat je niet in huis hebt, is het begin van een goed team. Want om de top te bereiken heb je mensen nodig die dingen kunnen waar jij zelf minder goed in bent. Als team vul je elkaar aan. Houd je elkaar scherp. Heeft ieder zijn eigen focus binnen het doel wat je samen nastreeft.
Openheid en transparantie zijn essentieel voor een team om er het beste uit te halen. Elkaars kracht erkennen, het doel haarscherp voor ogen hebben en vurig de top willen halen: dat kenmerkt elk lid van ‘a winning team’.

Vinales analyseert en screent potentiële teamleden en maakt met behulp van de individuele analyses ook een teamanalyse. Voor een optimale start en uitzicht op de top.